Loonbeslag

Er is beslag gelegd op mijn inkomen, hoe kan dat?
U bent veroordeeld door de rechter om één of meerder vorderingen te betalen. De gerechtsdeurwaarder heeft u op een eerder moment rechtsgeldig in kennis gesteld van het tegen u uitgesproken vonnis en heeft u daarbij ook het bevel gedaan om de vordering binnen twee dagen te betalen. Op het moment dat de vordering niet wordt betaald, heeft de schuldeiser het recht om beslag te leggen op uw salaris/uitkering.

 Wat gebeurt er zodra mijn er beslag is gelegd op mijn inkomen?
Uw werkgever of uitkeringsinstantie zal een verklaring moeten afgeven aan de gerechtsdeurwaarder. In de verklaring staat wat u aan inkomen ontvangt en wat de inhouding zal zijn. Uw werkgever/uitkeringsinstantie heeft 4 weken de tijd om die verklaring aan de gerechtsdeurwaarder af te geven.

Zodra de verklaring is ontvangen zullen wij uw werkgever/uitkeringsinstantie verzoeken om de inhoudingen aan ons over te maken, zodat deze in mindering kunnen strekken van uw schuld. Uw werkgever is wettelijk verplicht om mee te werken aan een loonbeslag.

Hoeveel wordt er ingehouden op mijn inkomen om mijn schuld(en) af te lossen?
Iedereen heeft recht op een minimuminkomen, dit heet de beslagvrije voet. Het beslagvrije deel ontvangt u altijd. Ook als er meerdere beslagen zijn gelegd.

Het minimuminkomen hangt af van uw persoonlijke situatie en is voor iedereen anders. Wilt u het door een deskundige laten berekenen dan kunt u bij ons een verzoek daarvoor indienen of uw kunt een schuldhulpverlener vragen. Zelf kunt u ook een berekening maken op https://www.kbvg.nl/beslagvrijevoet

Hoeveel moet ik nog betalen en wie heeft er allemaal beslag gelegd op mijn inkomen en wat is nu mijn beslagvrije voet?
U kunt al deze informatie inzien op www.schuldenwijzer.nl, u dient daar in te loggen met uw Digi ID.

Nieuwe incasso indienen


Een nieuwe incasso dient u eenvoudig online in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. 

FORMULIER OPENEN

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
E info@terechtdeurwaarders.nl

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
E info@terechtdeurwaarders.nl

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
info@terechtdeurwaarders.nl

© 2020 TeRecht Deurwaarders en incasso

 realisatie: Novente