Bankbeslag

Er is beslag gelegd op mijn bankrekening(en), hoe kan dat?
U bent veroordeeld door de rechter om één of meerder vorderingen te betalen. De gerechtsdeurwaarder heeft u op een eerder moment rechtsgeldig in kennis gesteld van het tegen u uitgesproken vonnis en heeft u daarbij ook het bevel gedaan om de vordering binnen twee dagen te betalen. Op het moment dat de vordering niet wordt betaald, heeft de schuldeiser het recht om beslag te leggen op uw bankrekening(en).

Wat gebeurt er zodra mijn bankrekening is geblokkeerd?
De bank zal een verklaring moeten afgeven aan de gerechtsdeurwaarder. In de verklaring staat het banksaldo wat ten tijde van het beslag op uw rekening stond. De bank heeft 4 weken de tijd om die verklaring aan de gerechtsdeurwaarder af te geven.

Zodra de verklaring is ontvangen zullen wij uw bank verzoeken om de gelden die zijn aangetroffen aan ons over te maken, zodat deze in mindering kunnen strekken van uw schuld. Indien er geen gelden zijn aangetroffen zal de bank van ons een bericht krijgen dat het beslag opgeheven kan worden.

Wat kan ik zelf doen om het beslag zo snel mogelijk te laten opheffen?
U heeft deze 3 onderstaande opties:

1. Contant betalen
U kunt uw openstaande rekeningen met contant geld betalen. Dit kan bij onze vestiging in Arnhem. Het adres vindt u op onze contactpagina.

2.  Betalen via een andere bankrekening
U kunt uw openstaande rekeningen ook betalen met de bankrekening van iemand anders. Bijvoorbeeld van een familielid, kennis of vriend. U kunt het bedrag overmaken naar:

Terecht Gerechtsdeurwaarders & Incasso
IBAN: NL98RABO 0344 2399 42.

Wij hebben altijd een bewijs nodig dat u het geld heeft overgemaakt, anders wordt het beslag niet opgeheven. Natuurlijk kunt u het bewijs ook langsbrengen bij ons op kantoor.

 3.  Zorgen dat uw bank ons sneller betaalt
U kunt ook zorgen dat uw bank sneller geld naar ons overmaakt. Zodat u uw bankrekening sneller weer kunt gebruiken. Dit gaat zo:

  • Neem contact op met uw bank. De meeste banken hebben een speciale afdeling voor beslaglegging. Vraag naar deze afdeling.
  • Vraag uw bank om ons een ‘verklaring’ te sturen. In deze verklaring staat het saldo van uw bankrekening.
  • Geef uw bank toestemming om geld aan ons over te maken. 

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
E info@terechtdeurwaarders.nl

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
E info@terechtdeurwaarders.nl

Apeldoornseweg 49
6814 BJ Arnhem
T 085 - 401 11 47
F 085 - 401 11 67
info@terechtdeurwaarders.nl

© 2020 TeRecht Deurwaarders en incasso

 realisatie: Novente